3 Aralık 2013 Salı

Youtube

22/08/2011 

Köklü bir site. İnsanlar internete girdiğinde; insana bilgi yolu gösteren, tarihe, canlı ve cansız varlıklarla ilgili bütün bilgilere ışık tutan sitelerle karşılaşmaları gerekirken bu sitedeki kimi videoların altında küfürler bulunuyor.


Bu videoları yükleyenler bu terbiyesizce küfürleri edenlerin yazılarını hiç okumuyorlar mı? Irkçı söylemleri yayınlayan, "Çingenelerin bebelerinin hepsini yakın" şeklindeki Nazi düşüncelerini bile arsızca yayınlayan Youtube kullanıcıları ne yapmak istiyor?

Irkçı terörü destekleyen yazıları yayınlayan, "Conoların bebeklerini bile yakın, kovun gitsinler." şeklindeki yorumları yayınlayan site sahipleri! O küfürlü konuşmaları yayınlarken hiç düşünmüyor musunuz? Sizin anneniz, kız kardeşiniz, kızınız ablanız yok mu? Hiç utanmanız yok mu? İnsanlığa sığmayan bu küfürleri yayından kaldırın. Bu sizin insanlık görevinizdir.

Biz Çingeneler; vatana, halkına ve bayrağına hiçbir zaman yanlış yapmadık. Yanlış yapmayız da. Biz bu kürt bu laz bu çerkez diye ayrım da yapmadık. Yapmayız da. Çingeneleri hedef alan, ırkçı ifadeleri kullanmak; Hitler gibi Yahudileri, göçmenleri, Çingeneleri fırınlarda yakıp sonra da biz güçlüyüz diyenlerin saflarına geçmek; insanlar, bebekler yanarken karşıdan gülmek ve gülenlerin alay edenlerin yorumlarını Youtube'a yüklediği bir videonun altında yayınlamak, ırkçılık ve fazişm değil midir?

Bizim sitemiz yok mu? Var. Bizim sitemizde yazılarımızda adi lafı bile kullanılmaz. Çünkü biz Romanlar sorunlarımızı konuşarak halletmeye çalışırız, küfrederek değil. Youtube'da yayınlanan videolarınızın altında yer alan yorumlar, ne Kürt ne de Türk delikanlısına yakışmaz. Olsa olsa Nazi kalıntılarının ağzına yakışır.

O yorumları silme şansınız var. Irkçılığı körükleyen Nazi yanlılarının yazdığı o yazılar sizlere ne kazandırır? Köklü bir sitenin kullanıcıları olarak lütfen bu yorumları yazanları ikaz edin. Ve böyle ırkçı küfürlü yazıları insanlık adına yayınlamayın, ve bizi kanuni haklarımızı kullanmak zorunda bırakmayın.

İnsanlık için

*Rom-Der Başkanı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder