3 Aralık 2013 Salı

Bitsin Bu Kepazelik

27/01/2011

Bazı sitelerde bazı sözlüklerde bazı dizilerde Romanları küçük gören, aşağılayan ifadelere rastlayınca; bu ifadeleri okuyunca inanın ki bu güzel ülkemin bir ferdi olarak üzülüyorum.

Yapmayın arkadaşlar! Elinizi vicdanınıza koyun. Romanlar bu güzel yurdumun en renkli simaları. Ülkemizin en yoksul kesimini oluşturuyorlar. Ezilenler tarafından bile eziliyor, hor görülüyor, aşağılanıyor insanlarımız... İşlenen bütün suçların bu yoksul insanlara yüklenmesi, çeşitli yayınlarda Çingeneler hakkında ağza alınmayacak küfürlerin kullanılması bu güzel ülkemize ne yarar sağlar.


Bir satır yazı yazmadan bin kere düşünün arkadaşlar. Bir televizyon dizisinde rastladığımız Romanlara veryansın ederek, insanları semtlerinden kovalayan mafya tipi çok korkunçtu. Böyle ırkçı filmler yapmayın arkadaşlar. Reyting uğruna bir toplumu aşağılamayı bırakın. Bakın bu güzel ülkenin güzel insanları bu vatanın bir avuç toprağını bile bir poşete koyup satmadı, satmaz da, sattırmayız da.

Hala anlayamadınız mı. Biz Romanlar ne istiyoruz? Hala çözemediniz mi Romanların sorununu. Romanların sorunu 75 milyonun sorunudur. Türk halkının sorunudur.

Bir işsizlik diyoruz
İki sosyal güvence diyoruz
Üç eğitim diyoruz.
Dört insanca yaşam diyoruz
Beş demokrasi diyoruz
Altı barınma hakkı diyoruz
Yedi kardeşlik diyoruz. Zaten bu saydıklarım benim ülkemde yaşayan her insanın ortak beklentileri değil mi?

Yapmayın dostlar. Eline kalem alan suçlayacak birini bulamayınca kendi toplumunu temize çıkarmak için hemen Romanları suçlamaya, karalamaya başlıyor. Bu kişiler senaryo yazdıklarında bile kalemlerinden mürekkep yerine irin akıyor.

Bizler o yüzyıl önce tanıdığınız Çingeneler değiliz. Artık her zaman, yapılan her haksızlığa göğüs gerecek; gerektiği zaman da dobra dobra konuşacak Romanlar var. O eski cahil Romanlar yok artık. Yeşilçamlarda yıllarca bizleri aşağıladığınız filmlere imza attınız. Artık duracaksınız. Bizleri aşağılayacak şekilde yazdığınızda da konuştuğunuzda da karşınıza mutlaka tahsilli bir Çingene çıkacaktır. Artık merdiveninizin basamağı olmayacağız. Kanuni haklarımızı kullanıp insanlarımıza karşı yapılan saldırıları mahkemelere taşıyacağız.

Bir kez daha düşünün arkadaşlar. Bu ülkede bizim kadar kendi insanını eleştiren, gerektiğinde özeleştiri yapabilen kaç toplum var? Biz bunu yapıyoruz. Elbette ki bizde de uslanmaz insanlar vardır. İnkar etmiyoruz ki. Ama biraz da sizler kendi insanlarınızı eleştirin. Hiç mi sizin memleketlerinizden suçlu çıkmadı? Ailenizde suç işleyen hiç kimse yok mu? Sizin memleketinizden hiç mi gaspçı, hırsız, katil, hayat kadını çıkmıyor? O kadar temizseniz ceza evlerinin hali ne? Yapmayın dostlar.

Bitsin bu kepazelik, bitsin bu ırkçılık, bitsin bu nefret. Nefret, ırkçılık ve kepazelik üreten beyinleriniz biraz da ülkemizin menfaati için çalışsın. Artık bir şey yapmadan bin kez düşünün arkadaşlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder